ENGLISH 98476352 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2003-01-20
Titlul : CARITASUL GUVERNAMENTAL ?
Vorbe de claca de Dicu-Sava CristianSe pare ca SCENARITA este in mod clar una din bolile cronice ale romanilor din toate vremurile. Din acest motiv am sa va propun si eu un scenariu cat se poate de abracadabrant, dar bazat pe fapte reale si pe concluzii logice.

FAPTELE

1. Sistemele piramidale de tip CARITAS au fost interzise prin lege dupa ce "cine trebuia" a beneficiat din plin de ele. Listele cu "castigatorii" nu au fost facute publice, iar pagubitii bat si acum din buze. Domnul Stoica, unul din initiatori a facut 2 ani de puscarie si isi vede linistit de treburile domniei sale.

2. Banii la BUGET sunt din ce in ce mai putini iar batalia pe contractele "cu STATUL" este din ce in ce mai apriga. A se vedea situatia cel putin aberanta de la Primaria Capitalei. Consiliul dizolvat dar in functiune, nici o vorba despre alegeri locale, creditele de la UE returnate pentru ca ... stiti si voi de ce ca vuieste mass-media de luni de zile.

3. Ion Iliescu bate de luni de zile obrazul PSD apropo de "coruptii din partid" degeaba. Cainii latra caravana trece.

4. PSD imparte cornuri si lapte dupa care vrea ba alegeri anticipate, (ca sa stea 6 ani la guvernare) ba modificarea Constitutiei in asa fel incat sa nu ramana decat el in Parlament (cu UDMR si PMR reprezentate simbolic: 10 -12 locuri fiecare).

5. In acest context cineva citeste cu mare atentie Legea 19/2000, cu inerentele modificari si completari de care beneficiaza mai toate legile romanesti si hotaraste ca e cazul sa dechida ochii si mintile romanilor.
Adica descopera, publica si mai publica o data, si inca o data, ceea ce era probabil destinat - ca de obicei- numai "alesilor". Pentru orice om normal si cu minime cunostinte de economie anumite prevederi din impricinata Lege nu numai ca sunt aberante ci pot fi considerante de-a dreptul un act de sabotaj la adresa ECONOMIEI si SIGURANTEI NATIONALE.
Acum sper ca imi dati voie sa spun ca nu cred ca Ministerul de Finante este un grajd condus de vacarul Marian Sarbu si populat cu boi si vaci. Nu cred ca stimatii economisti ce se ocupa de asigurarile sociale ale romanilor sunt niste oligofreni care nu stiu ce implicatie are o virgula sau un aricol din lege. Parerea mea este ca au inteles foarte bine implicatiile dar au tacut malc pentru ca "cineva" trebuia sa beneficieze de acele prevederi.

6. In esenta, prevederile respective permit unei viitoare mamici (cu bani) sa cotizeze in 6 luni vreo 32 de milioane si sa primeasca vreo 350 de milioane. :)) Adica de 10 ori cat a cotizat. CARITAS-ul lui Stoica nu dadea decat de 8 ori suma investita. Dupa 6 luni mamica rezilieaza contractul aditional si mai face unul peste un an, doi daca mai vrea un copil. O mamica care face 2 copii poate sta acasa 4 ani incasand vreo 700 de miloane.

7. Aceeasi schema se poate aplica in cazul pensionarii. Contract aditional, cotizare de maxim 2 ani, pensionare imediat ce sunt indeplinite conditiile si persoana beneficieaza CAT MAI TRAIESTE de o pensie FABULOASA pentru majoritatea romanilor. Luand in considerare speranta medie de viata, 74 de ani la femei si 66 la barbati si limita de pensionare de 57 la femei si 62 la barbati rezulta ca doamnele si domnii - cu ceva bani, sau posibilitati - vor beneficia timp de 17 ani femeile si 4 ani barbatii de niste MILIARDE ca pensie.
Daca luam in consideratie si raportul populatie activa/pensionari, care este dezastruos, rezulta CLAR ca aplicarea la nivel NATIONAL a prevederilor din Legea 19/2000 va duce la PRABUSIREA sistemului de asigurari sociale si la REVOLTE sociale.

Incepand din acest an sumele ce pot fi depuse si ridicate cresc de circa 1,6 ori ceea ce in mod cert o sa ACCELEREZE procesul de prabusire A INTREGULUI SISTEM DE ASIGURARI.

Pana in acest moment peste 40.000 de mamici au incheiat contracte aditionale si se pare ca circa 1.800 primesc deja banii.

CONCLUZIILE:

Se poate vorbi in acest moment de doua ipoteze clare:
A. CARITAS Guvernamental pentru recompensarea "alesilor".
B. Incercare de destabilizare sociala urmata de caderea Guvernului Nastase, crearea de haos in tara cu toate implicatiile posibile.

A.
1. Daca PSD nu ia nici o masura in sensul eliminarii aberantelor prevederi si TAIERII capetelor celor ce l-au conceput si MENTINUT inseamna ca nu isi propune sa incheie actualul mandat. Ipoteza exclusa de mine si cred ca si de dumneavoastra.

2. Daca elimina prevederile si nu pedepseste exemplar vinovatii, inseamna ca s-a dorit un CARITAS GUVERNAMENTAL de care sa beneficieze numai cei "alesi". In aceasta situatie concluziile despre probitatea acestui Guvern le trageti dumneavoastra.

B.
1. Ziarul Adevarul a popularizat in mod repetat "schema" indemnand indirect populatia la aplicarea ei. Avand in vedere ca nici la acest ziar nu lucreaza niste analfabeti in ale economiei, si ca NU se poate vorbi de inconstienta, se pune intrebarea : In ce scop ? Al cui joc a fost facut ?

Lucrurile se complica si mai mult daca luam in considerare accidentul inexplicabil in care a murit directorului ziarului, Dumitru Tinu si zvonurile legate de faptul ca banii cu care a devenit actionar principal apartineau unui cetatean arab si unui membru marcant al PSD.
Dumintru Tinu nu a "murit" ci a "platit"? Nu exista probe!
Nu erau banii lui ci ai altora ? Nu cred ca o sa aflam chiar daca e asa.

2. Se poate pune intrebarea:
S-a dorit daramarea Guvernul Nastase prin declansarea unei bombe sociale ?
De catre cine ?
De Opozitie ? Eu as zice sa fim seriosi.
De o parte a PSD-ului care vrea mai "sus" si mai mult ? Dupa mine posibil, chiar daca pretul ar fi aberant.
I-a facut domnul Iliescu cu degetul domnului Nastase ? Ii face mai tot timpul in ultima vreme, dar ar fi aberant sa doreasca un haos in care toate structurile ar fi amenintate. Inclusiv Presedentia.
Sa fie acesta "raspunsul" unor cercuri arabe extremiste la pozitia adoptata de Romania fata de evenimentele din Afganistan si a posibilului razboi din Golf ? Nu este exclus.
Ne atrag atentia vechii "prieteni de la rasarit" ca trebuie sa stam in banca noastra si sa o lasam mai moale cu NATO si trupele trimise peste tot in ajutorul acestuia ? In mod cert au capacitatea de a organiza asa ceva.

Lasand la o parte toate fabulatiile de mai sus este cert ca in lipsa unei reactii corespunzatoare ne indreptam catre cele mai mari convulsii sociale de care Romania a avut parte in ultima suta de ani. Si ca ele vor avea loc inainte ca Guvernul Nastase sa isi incheie mandatul...
PARTENERII NOSTRI

Horoscop Septembrie

Horoscop European 2022
Anul Tigrului de Apa
noriel.ro

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.