ENGLISH 98476645 accese din 01.01.2002      
HOME

LEGISLATIE
LEGISLATIE LA ZI
ACCES GRATUIT

DICTIONAR JURIDIC

CONSILIER
Juridic
Contabil
Asoc. Proprietari
CAEN
COR
BAROURI
CURTI DE APEL
JUDECATORII
TRIBUNALE

ASTROLOGIE
HOROSCOP
ZODIAC
ASTROGRAMA
BIORITM
NUMEROLOGIE
RUNE
TAROT
DICTIONAR NUME

PROFESIONISTI
ARHITECTI
ASOCIATII
AVOCATI
CONSILIERI JUR.
CONTABILI
DETECTIVI
PARTICULARI

EXECUTORI
LICHIDATORI
NOTARI
TRADUCATORI

ECONOMIE
BANCI
CASE DE SCHIMB
FIRME ROMANESTI
FONDURI MUTUALE
METALE

PRESA
ZIARE
ULTIMELE STIRI
HOP si VOI !
SCRIETI AICI !
HOP si EU

ARHITECTURA
ARHITECTURA
U.A.R.
PAGINI WEB

DIVERSE
JOCURI
GLUME
DSCLEX PORTAL

E-MAIL
 PRESA
 ZIARE
 ULTIMELE STIRI
 HOP si EU !
 HOP si VOI !
 SCRIETI AICI !

Din 2007-05-10
Titlul : De ce urasc femeile barbatii ?
Vorbe de claca de Bogdan MateciucFemeile ii urasc pe barbati pentru ca lupta de clasa nu are limite in timp, spatiu sau gen.

De aici, pana la transformarea Feminismului in varf de lance a marxismului nu a fost decat un pas. Ura a venit ca bonus.

“Asa cum telul final al revolutiei socialiste era nu doar eliminarea privilegiilor clasei economice, ci chiar orice identificare a acesteia, asa si telul final al revolutiei feministe trebuie sa fie… nu doar eliminarea privilegiilor barbatului, ci chiar si eliminarea diferentierii sexuale; diferentele genitale intre oameni nu trebuie sa mai conteze din punct de vedere cultural.”
[Shulamith Firestone, The Dialectic of Sex (New York: Bantam Books, 1972) pag. 10-11]

“Prima opozitie de clasa din istorie coincide cu formarea antagonismului dintre barbat si femeie in casniciile monogame, iar prima opresiune de clasa coincide cu cea a sexului femeiesc de catre cel barbatesc.”
[Frederick Engels, The Origins of the Family, Private Property and the State (New York, International Publishers, 1942) pag. 58]

“Prima conditie a eliberarii sotiei este sa aducem intregul sex femeiesc inapoi in domeniul public, iar aceasta, la rāndul ei, cere abolirea familiei monogame ca unitate economica a societatii.”
[Engels, op. cit., pag. 67]

“In ascultarea femeii de barbat, Engels (dar si Marx) au vazut prototipul istoric si conceptual al viitoarelor sisteme de putere, al tuturor relatiilor economice si chiar realitatea opresiunii in sine.”
[Kate Millet, Sexual Politics, (New York, Avon, 1971) pag. 169]

DISTRUGETI HETEROSEXUALITATEA SI VETI PUNE CAPAT OPRESIUNII

“Hegemonia heterosexuala… este acum erodata si reformulata. …Formele sexualitatii considerate naturale au fost create social si pot fi deci transformate social.” (219) “Noile politici sociale se vor concentra pe transformarea relatiilor sociale si se vor baza pe acordarea de putere lesbienelor, homosexualilor, prostituatelor de tot felul, femeilor si celor de culoare.”
[Gary Kinsman, “The Regulation of Desire: Sexuality in Canada” de Black Rose Books, 1987]

“Heterosexualitatea, asemenea maternitatii, trebuie recunoscuta si studiata ca institutie politica: modelul pentru orice alta forma de exploatare.”
[Adrienne Rich, “Compulsory Heterosexuality and Lesbian Existence,” Signs: Journal of Women in Culture and Society, 5 No.4 (1980) 637]

“Heterosexualitatea este un obicei adānc inradacinat, prin care institutiile dominate de barbati isi asigura perpetuarea si controlul asupra noastra. Femeile sunt tinute, pastrate si legate prin teroare, violenta si sprayuri cu sperma… [Lesbianismul este] un mijloc ideologic, politic si filosofic pentru eliberarea tuturor femeilor de sub tirania heterosexuala…”
[Cheryl Clarke, “Lesbianism, An Act of Resistance,” in This Bridge Called My Back: Writing by Radical Women of Color, ed. Cherrie Moraga (Women of Color Press, 1983), pag. 128-137]

“Opusul dorintei heterosexuale este eroticizarea identicului, o identitate in putere, egalitate si reciprocitate. Aceasta este dorinta homosexuala.”
[Sheila Jeffreys, Anticlimax: A Feminist Perspective on the Sexual Revolution (London: Women’s Press, 1990) pag. 300]

“Heterosexualitatea feminina nu este o directie biologica sau o atractie erotica individuala a femeii fata de un alt om care se intāmpla sa fie barbat. Heterosexualitatea femeii este un set de institutii si practici sociale… Aceste definitii…vorbesc despre opresiune si exploatarea femeilor [de catre barbati].”
[Marilyn Frye, Willful Virgin: Essays in Feminism, 1976-1992 ( Freedom: Crossing Press,1992) pag. 132]

ERADICAREA PATRIARHATULUI

“Traim intr-o societate care ingaduie si celebreaza violul. Intr-un stat falocentric, patriarhal, violarea femeilor de catre barbati este un ritual care se perpetueaza zilnic si care intretine opresiunea si exploatarea sexuala. Nu putem spera sa transformam “cultura violului” fara a ne dedica pe noi insene rezistentei impotriva patriarhatului si eradicarii acestuia.”
[Bell Hooks, “Seduced by Violence No More,” in Stan, Adele ed. Debating Sexual Correctness (New York, 1995) pag. 231]

“Patriarhatul a fost insotit… de proprietatea asupra persoanelor, incepānd cu femeile si progresānd catre alte forme de sclavie, institutii de clasa, casta, rang, clase dominante si bogate, dezvoltarea constanta a unei bogatii neuniform distribuite si in final, statul.”
[Kate Millet, Sexual Politics, p.156]

ERADICAREA FAMILIEI

“Familia nucleara este un fundament al opresiunii femeii: ea afirma dependenta femeilor de barbati, afirma heterosexualitatea si impune structuri prevalente de tipul masculin-feminim asupra generatiilor urmatoare.”
[Feminist Politics and Human Nature]

“Ingrijirea copiilor… este cel mai bine sa fie incredintata celor instruiti in acest sens, proveniti din rāndul ambelor sexe, care au ales sa faca aceasta ca pe o vocatie… [Aceasta] va submina si mai mult structura familiala si va contribui la eliberarea femeilor.”
[Kate Millet, Sexual Politics, p. 178-179]

“Nici o femeie nu ar trebui sa aiba voie sa stea acasa si sa aiba grija de copii. Femeile nu trebuie sa dispuna de aceasta optiune, pentru ca astfel prea multe femei ar alege sa faca aceasta.”
[Simone de Beauvoir, Saturday Review, June 14, 1975]

SECRETUL DREPTURILOR PENTRU HOMOSEXUALI: EGALITATEA II VA NEUTRALIZA PE HETEROSEXUALI

“Intr-un anume sens este corect…sa-i acuzi pe homosexuali si lesbiene ca doresc omogenizarea…daca activistii homosexuali vor obtine vreodata deplina egalitate, vor scapa astfel de nevoia sociala de a distinge intre hetero si homosexuali. Secretul celor mai moderati activisti homosexuali este promisiunea (sau amenintarea, in functie de valorile tale, n.red.) unei transformari radicale.”
[Istoricul homosexual Jonathan Katz in The Invention of Heterosexuality, 1995, pag. 188]

“CERCETAREA” FEMINISTA ESTE O RAMURA A “AGENDEI POLITICE”

“Implicatiile corelarii agendei noastre privind cercetarea cu agenda noastra politica sunt profunde pentru cercetarea feminista. Probabil cea mai nefireasca cerinta pentru toti cercetatorii este o dedicare etica in cadrul fiecarei discipline si/sau institutii. Pentru a ne implementa agenda noastra de cercetare legata de o agenda politica, trebuie sa examinam barierele institutionale care stau in calea actiunilor noastre.”
[Sandra Kirby, “Ce-au a face metodele feministe cu etica?” in Women Changing Academe, (Winnipeg, 1991) pag. 168. Kirby este acum profesoara de sociologie la Universitatea din Winnipeg, Canada]

REZULTATELE: STATISTICI PERTINENTE

Potrivit unui studiu al Centrului National pentru Cercetarea Opiniei, numarul femeilor care au declarat ca au facut sex lesbian recent a crescut de la 0,2% in 1988 la aproape 3% in numai zece ani, o crestere de 15 ori.
[Revista Studiilor Sexuale 2001; 37:333-343]

In 1997, natalitatea in SUA si Canada a atins cel mai mic nivel din istorie – 1,6 copii per femeie. (Valoarea necesara pentru a inlocui populatia este de 2,1.

Asa se explica programele autoritatilor canadiene de atragere de imigranti din lumea intreaga, n.red.).

In Canada, aceasta cifra reprezinta o scadere cu 60% fata de 1960, cānd natalitatea era de 3,9 copii. Natalitatea a scazut cu 15% doar in ultimii 5 ani.
Rata actuala a casatoriilor in Canada (5 la mia de locuitori) este mai mica decāt in 1931, in timpul Marii Crize. A coborāt cu 44% fata de 1970.
Rata divorturilor a crescut cu 35% fata de 1970.
[Canadian Social Trends, Spring 2000]
PARTENERII NOSTRI

Horoscop Septembrie

Horoscop European 2022
Anul Tigrului de Apa
noriel.ro

DscLex Promote
Buletinul Legislativ apare din anul 1998. In acest moment el este cotidian, si are 681 de abonati.
Este momentul sa va abonati si dumneavoastra.
Vreau Abonament
Te-ai Jucat Azi ?
Imagini din Satelit
Meteo la Bucuresti
Meteo in Romania

Copyright 1998-2015 DSC.NET   All rights reserved.